Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
Βροχερή ημέρα στην Αθήνα intime

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
  • Η θερμοκρασία στα μέσα της εβδομάδος θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμαίνεται σε τιμές λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Παροδική συννεφιά με λίγες βροχές αυτή την εβδομάδα, κυρίως στα δυτικά . Θερμοκρασίες κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Σήμερα Τρίτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες και στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου..

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σχεδόν αίθριος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 21 και στην υπόλοιπη Ελλάδα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 18-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 2 με 4 και τοπικά στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-11-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Κρήτη και το βορειοδυτικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-11-2021

Στα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα