Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα – Πρόσκαιρη βελτίωση

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα – Πρόσκαιρη βελτίωση
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 7 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση .

Τη Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, όμως από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας, όπου νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ βαθμιαία 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 25/1/1963 είχαμε -24°C στη Πτολεμαΐδα, 50εκ χιόνι στον Βόλο. Το 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη. Το 2006 πάγωσε η λίμνη Παμβώτιδα. — Το 2014 είχαμε ισχυρές βροχές σε Αττική και Κόρινθο που προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και πλημμύρες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα