Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη
Βροχόπτωση EUROKINISSI

Αστάθεια στα ηπειρωτικά και σχεδόν αίθριος καιρός στις νησιωτικές περιοχές. Έως και 35 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός , βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 31/8/1898 εκδηλώθηκαν καταιγίδες στη Πελ/νησο.
  • Το 1995 είχαμε πρώιμη χιονόπτωση στον Όλυμπο.
  • Το 2008 στον Βόλο ισχυρή καταιγίδα αφήνει 81mm σε 4 ώρες στη πόλη δημιουργώντας μικροπροβλήματα, περισσότερα στο κεντρικό και Νότιο Πήλιο με ξεχειλισμένους χείμαρρους στην Αγριά και τα Καλά Νερά.
  • Το 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Κύμη Ευβοίας.
  • Το 2010 παρατηρούνται υδροσίφωνες στη Ν. Κέρκυρα, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας και τα Λεχαινά Ηλείας.
  • Το 2013 είχαμε τρεις υδροσίφωνες στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα