Καιρός: Βροχές και μποφόρ “σκεπάζουν” την νότια Ελλάδα

Καιρός: Βροχές και μποφόρ “σκεπάζουν” την νότια Ελλάδα
Πλημμυρισμένος δρόμος από έντονη βροχόπτωση Eurokinissi

Μόνο η νότια νησιωτική χώρα θα επηρεαστεί το επόμενο διήμερο από ένα βαρομετρικό χαμηλό που ήδη έχει σχηματιστεί στις ακτές της Αφρικής. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδική συννεφιά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Πολύ μεγάλα ύψη βροχής στα νότια τμήματα της χώρας το επόμενο διήμερο
  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και τοπικά στα νότια θα φτάσουν στα 7-8 μπ
  • Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από την Πέμπτη αλλά η θερμοκρασία θα πέσει

Σήμερα Τετάρτη προβλέπονται στα νότια βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη, τις Κυκλάδες (κυρίως στις νότιες) και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ

ΠΕΜΠΤΗ 16-01-2020

 

Στα δυτικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της
ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-01-2020

 

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα νότια και κυρίως νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-01-2020

 

Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, λίγα χιόνια στα ορεινά και το Σάββατο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-01-2020

 

Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, λίγα χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Παροδικές νεφώσεις και λίγες βροχές στην Αττική

 

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με παροδικές νεφώσεις και βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους Βροχές θα έχουμε πιθανόν την Πέμπτη. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και δεν θα ξεπεράσουμε τους 10 με 11 βαθμούς.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο

 

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα