Καιρός: Βροχές και σήμερα – Με ψύχρα τα Χριστούγεννα

Καιρός: Βροχές και σήμερα – Με ψύχρα τα Χριστούγεννα
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Θα εξασθενήσουν σημαντικά οι βροχές το επόμενο τριήμερο. Τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ανοιχτός στις περισσότερες περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι βροχές το επόμενο θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια
  • Οι δυτικοί Βορειοδυτικοί άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι μέχρι και την Τρίτη στα νότια πελάγη
  • Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν προοδευτική πτώση

Σήμερα Δευτέρα θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με περισσότερα φαινόμενα στην Ανατολική Ελλάδα ενώ οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε Δυτικούς Βορειοδυτικούς στα 7 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μπ. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από τα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ

Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά με πιθανές τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Παροδικές νεφώσεις στην Αθήνα – Πτώση θερμοκρασίας

Τοπικές νεφώσεις και βορειοδυτικοί άνεμοι στην Αθήνα τα Χριστούγεννα και με θερμοκρασίες περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με πτώση της θερμοκρασίας

Με τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη και με πτώση της θερμοκρασίας την ερχόμενη Πέμπτη στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα