Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Βροχερός καιρός intime

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
  • Η θερμοκρασία στα μέσα της εβδομάδος θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμαίνεται σε τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Παροδική συννεφιά με λίγες βροχές αυτή την εβδομάδα, κυρίως στα δυτικά . Θερμοκρασίες κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 με 6, στο Ιόνιο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 16-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά (πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο, κυρίως στα βόρεια, τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 15 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 17-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΠΕΜΠΤΗ 18-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στα ηπειρωτικά, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και την κεντρική Στερεά Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα βόρεια.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-11-2021

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, κυρίως Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.


ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα