Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πότε αναμένεται βελτίωση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Από την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση του καιρού, από την Παρασκευή θα επανέλθουν οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες.

Mεταβολή από το απόγευμα της Δευτέρας παρουσιάζει ο καιρός από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που τοπικά θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Την Τρίτη τα ισχυρά φαινόμενα, τα οποία στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ ένα άλλο σύστημα θα επηρεάσει και πάλι τα βόρεια με λιγότερα όμως φαινόμενα από την Πέμπτη το απόγευμα. Από την Παρασκευή ο καιρός και πάλι θα βελτιωθεί και θα έχουμε κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

 

Τρίτη και Τετάρτη

Στα ανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσο υν και ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Πέμπτη

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας μετά το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα