Καιρός: Βροχές με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη, αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Χαλάει περαιτέρω ο καιρός τις επόμενες μέρες. Την Τρίτη στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα ενταθούν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ.

Μετά το νέο κύμα βροχοπτώσεων μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη ύφεση, ενώ περισσότερες βροχές φαίνεται να φέρνει ένα άλλο σύστημα την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα δυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα, από αργά το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νοτιοανατολικά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά, από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΔΕIΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα