Καιρός: Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Δευτέρα

Καιρός: Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Δευτέρα
Συννεφιά και μεγάλη συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης στην Αργολίδα Eurokinissi

Αραιές νεφώσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ασθενείς τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στα κεντρικά και τα νότια ακόμη και τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα νότια 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βοριάδες 5 με 6 μποφόρ

Τη Δευτέρα στα βορειοανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 21 με 23 βαθμούς αντίστοιχα και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 5/4/1926 είχαμε όψιμη χιονόπτωση στην Αθήνα. Το 2009 εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις στα νότια και είχαμε πλημμύρες και ζημιές στη Γαύδο. — Το 2014 σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση στη Λάρισα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα