Καιρός: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Καιρός: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη
Βροχερός καιρός στην Αθήνα Theodore Manolopoulos / SOOC

́Βροχερός καιρός στα ανατολικά και νότια και σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Στα 6 με 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχερός καιρός στα ανατολικά και νότια και σχεδόν αίθριος στις υπόλοιπες περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 βαθμούς στα βόρεια και τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη στα Δωδεκάνησα και τη βορειοδυτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Τα φαινόμενα, τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα νότια. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα…

  • Στις 22/9/2005 είχαμε ισχυρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας. Πλημμύρες στο Ναύπλιο και στη Ν. Αρτάκη Εύβοιας. Υδροσίφωνας στη Βουλιαγμένη.
  • Το 2006 παρατηρήθηκαν 3 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.
  • Το 2013 είχαμε χαλαζοπτώσεις στην Ηλεία, δύο υδροσίφωνες στην Ωλένη.
  • Το 2015 είχαμε σοβαρές πλημμύρες στη Σκόπελο.

Στον υπόλοιπο κόσμο:

Στις 22/9/1992 ισχυρές βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Γαλλία προκαλούν υπερχείλιση του ποταμού Ουβέζ με αποτέλεσμα να πλήξουν την περιοχή καταστροφικές πλημμύρες. Η πόλη Βεζόν Λα Ρομέν σαρώθηκε από τα ορμητικά νερά που παρέσυραν στο θάνατο 40 ανθρώπους. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει τη Γαλλία μεταπολεμικά. Το κόστος των ζημιών έφτασε τα 76 εκατομμύρια Ευρώ.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα