Καιρός: Βροχές στα νότια – Αισθητή πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές στα νότια – Αισθητή πτώση θερμοκρασίας
Βροχερός καιρός - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός, ενώ οι βοριάδες θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας στις αρχές της εβδομάδας. Η πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών από τον μετεωρολόγο μας, Θοδωρή Κολυδά.

Την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ενώ τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στη νοτιά νησιωτική χώρα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τη Δευτέρα προβλέπονται βροχές στα δυτικά Κεντρικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6-7 μπ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες και στα ορεινά- ημιορεινά χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν βαθμιαία στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 με 8 και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα