Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία “Φίλιππος” από την Κυριακή

Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία “Φίλιππος” από την Κυριακή
Παγωνιά στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές και θα ανέβει η θερμοκρασία.Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Πρόσκαιρη έξαρση των χιονοπτώσεων το Σάββατο , ενώ από την Κυριακή θα έχουμε ύφεση της κακοκαιρίας και εξασθένηση των φαινομένων .
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή και θα έχουμε ισχυρό παγετό στα βόρεια μέχρι τη Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση

Σήμερα Σάββατο θα έχουμε χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες με ένταση έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσουμε τους 6 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 βαθμούς στα δυτικά και τους 7 με 10 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο. . Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα όπου ο υδράργυρος θα δείξει -12 βαθμούς Κελσίου.

KAIΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-03-2022

Στη Μαγνησία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου – ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το πρωί θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, ενώ θα συνεχιστούν κατά τόπους στην Κρήτη, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση και στο νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα κεντρικά και τα βόρεια τους 06 με 08 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, με ενδεικτικές τιμές ελάχιστης θερμοκρασίας, στα κεντρικά και τα βόρεια -07 (μείον 7) με-04 (μείον 4) και στα βορειοδυτικά -12 (μείον 12).

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-03-2022

Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία από το μεσημέρι θα ενισχυθούν τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

KAΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15-03-2022

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά, ενώ στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη προβλέπονται ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά με σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-03-2022

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, αργότερα όμως, στα ανατολικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και βαθμιαία από δυτικές 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία την Τρίτη θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις την Κυριακή και αίθριος καιρός τη Δευτέρα και Τρίτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα