Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και την Δευτέρα

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και την Δευτέρα
Παραλία στην Αττική eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η θερμοκρασία σε μικρή υποχώρηση θα διατηρηθεί υψηλή και θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια 
  • Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και τοπικά στο Αιγαίο θα υπάρχει βοριαδάκι τοπικά 4 με 5 μποφόρ. Στο Θρακικό πέλαγος ενίσχυση των βοριάδων προς το βράδυ
  • Αραιή συννεφιά αλλά και σκόνη κατά περιόδους

 

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις  και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο και το Θρακικό αργότερα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και νότια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 38 και στα νησιά του Αιγαίου τους 35 με 37 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη 38 βαθμούς Κελσίου.  

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά βόρειοι έως 4 μπ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις  

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί  με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 18/5/1963 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των 1700 μέτρων και ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά της Θεσσαλίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα