Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Μελτέμι στα 6 - 7 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα την Παρασκευή 7 - 8 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και κατά τόπους θα φτάσει τους 38 βαθμούς , με πτώση το Σαββατοκύριακο
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα την Παρασκευή τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου και στο Αιγαίο τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία τους 36 με 38 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 34 ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και πιθανώς τη δυτική Στερεά. Στα υπόλοιπα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ εξασθενούντες το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6, τη Δευτέρα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά την Τρίτη.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 7 ΗΜΕΡΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα