Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Δεν αλλάζει η θερμοκρασία

Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Δεν αλλάζει η θερμοκρασία
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Άνεμοι έως 5 μποφόρ τη Δευτέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τοπικά ισχυρές. Μικρή εξασθένηση φαινομένων από το απόγευμα

  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 26 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου

  • Οι άνεμοι έως 5 μποφόρ

 

Σήμερα Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα έως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 11/10/2002 είχαμε πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία. — Το 2006 Πλημμύρες εκδηλώθηκαν στην Φθιώτιδα με 205 χιλιοστά βροχής στην Αμφίκλεια. Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού από τις πλημμύρες. Το 2015 Ισχυρή κακοκαιρία έπληξε τη χώρα με αρκετές πλημμύρες στην Ήπειρο και τη Βοιωτία. Ανεμοστρόβιλοι εμφανίστηκαν σε Ξάνθη και Ερέτρια που προκάλεσαν καταστροφές. Η ισχυρή βροχόπτωση έκανε την εμφάνισή της τα ξημερώματα της Κυριακής με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι δρόμοι στην πόλη να μετατραπούν σε ποτάμια ενώ στον κάμπο πλημμύρισαν χωράφια. Δύο δέντρα στην παραλιακή περιοχή Μάγγανα-Εράσμιο έπεσαν με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για την κοπή και την απομάκρυνσή τους από το οδόστρωμα. Η θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής δεν ξεπέρασε τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ έπεσαν και κεραυνοί….

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα