Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιονόνερο, χιονοπτώσεις και παγετός την Τετάρτη

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιονόνερο, χιονοπτώσεις και παγετός την Τετάρτη
Χιονόπτωση στην Αττική ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια κατά περιόδους πυκνές με ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα θα έχουμε την Τετάρτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Χιονόνερο και χιόνια στα ανατολικά ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μετά το απόγευμα περιορισμός της κακοκαιρίας
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 τοπικά νότιο Ιόνιο 7 και από τις βραδινές ώρες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά κατά τόπους ολικός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αττική χιονόνερο και χιόνια. Από το απόγευμα ύφεση Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 8/2/1709 είχαμε έναν από τους ψυχρότερους χειμώνες που έχει βιώσει η Ευρώπη που προκάλεσε ί αναρίθμητους νεκρούς και σημαντική έλλειψη τροφίμων, πολλοί ποταμοί είχαν παγώσει και στη Β. Ελλάδα εγκαταλειφτηκαν πολλά ορεινά χωριά. — 1965: Χιονόστρωση παρατηρείται σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και Πελ/νήσου και τα νησιά του Ιονίου. Χιόνια και στην Αθήνα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα