Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: “Παγώνει” η χώρα μέχρι την Τετάρτη – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: “Παγώνει” η χώρα μέχρι την Τετάρτη – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία
Χιονόπτωση στον Διόνυσο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ψυχρές θερμοκρασίες με ενισχυμένους ανέμους σε πολλές περιοχές της χώρας μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη, ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά.

Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.

Αναλυτικά:

Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα είναι ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στη Θεσσαλία τη Στερεά την Εύβοια την ανατολική και Κεντρική Πελοπόννησο στα ορεινά -ημιορεινά καθώς ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο , ενώ θα χιονίσει τοπικά έντονα στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.

Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προ μεσημβρινές ώρες στη Στερεά την Εύβοια τη Θεσσαλία τις Σποράδες , την κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Χαλκιδική) καθώς επίσης την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Κρήτη σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές πιθανόν όμως και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ στα βορειοανατολικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά την Εύβοια και στην Κρήτη με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω χιονόπτωσης

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Ελευσίνας-Θηβών σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ειδικότερα άρθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέως τύπου οχημάτων άνω των 3,5 τόνων καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάλαια Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών στο ρεύμα προς Θήβα από το 5ο χιλιόμετρο (Πρατήριο καυσίμων REVOIL πρώην CYCLON).

Συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψους του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της χιονόπτωσης. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ στη Πεντέλη έως το ύψος του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα έχει κλείσει η Λεωφόρος Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της Λ. Θησέως στην Εκάλη, καθώς και στην ανώνυμη οδός από το ύψος Καλοπούλα στην Καισαριανή προς Υμηττό.

Χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Η κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της για τα καλά στην Αθήνα. Στον πιο κρύο Μάρτιο της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον, τα χιόνια επισκέφθηκαν και τα βόρεια προάστια.

Στους -5 η θερμοκρασία στην Πάρνηθα

Χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο και πυκνή χιονόπτωση στην Πάρνηθα, όπου το θερμόμετρο έδειξε -5 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα