Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού μετατοπίζεται το κύμα του χιονιά – Ισχυρός παγετός και θυελλώδεις άνεμοι

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού μετατοπίζεται το κύμα του χιονιά – Ισχυρός παγετός και θυελλώδεις άνεμοι
Χιόνια στην Αθήνα ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Μετατοπίζεται από την Τρίτη το μεσημέρι το πολύ ισχυρό το κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Από το μεσημέρι θα μετατοπιστεί στη νότια νησιωτική χώρα ο χιονιάς και

• Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές τιμές και τοπικά ο παγετός στα βόρεια θα είναι ολικός

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Ο εβδομαδιαίος υετός

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί την Τρίτη (25/01)

Σήμερα Τρίτη χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα δυτικά και τα νησιά τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…Σαν σήμερα στις 25/1/1963: Οι ισχυρές χιονοπτώσεις στα πεδινά συνεχίζονται, με -24°C στη Πτολεμαΐδα, 50εκ χιόνι στον Βόλο. –Το 2003 είχαμε ισχυρές βροχές σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη. Το 2006 οι ισχυρές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία συνεχίζονται, στο Βόλο το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 30cm ). Πάγωσε η λίμνη Παμβώτιδα. — Το 2011 είχαμε Χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα σε χαμηλά υψόμετρα. Το 2014 είχαμε ισχυρές βροχές σε Αττική και Κόρινθο που προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και πλημμύρες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα