Καιρός: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Μετά τις καταιγίδες, ισχυροί βοριάδες

Καιρός: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Μετά τις καταιγίδες, ισχυροί βοριάδες
Κύμα κακοκαιρίας πάνω από την Αθήνα, σύννεφα καταιγίδας. Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μάς δίνει την ανάλυση του φαινομένου για τις επόμενες ώρες - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για θυελλώδεις ανέμους.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στη χώρα. Τα φαινόμενα στα δυτικά, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, αυτήν την ώρα διακρίνονται έντονα φαινόμενα στην Αργολίδα και τη Βοιωτία, τα οποία ωστόσο κατευθύνονται νοτιοανατολικά. «Ο τύπος καιρού θα πιάσει και την Αττική όπου έως τις 18.00 θα σημειώνονται βροχές», σημειώνει.

Το κυριότερο μέτωπο της κακοκαιρίας θα μετακινηθεί από το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα. Το σύστημα αυτό θα συνεχίσει να επηρεάζει με έντονα φαινόμενα τις περιοχές αυτές τις βραδινές ώρες και θα αρχίσει να εξασθενεί από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης. Ο καιρός θα βελτιωθεί αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ κατά τόπους θα έχουμε ισχυρά φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού, όπου αναφέρεται ότι από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ τη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ και Δελτίο προειδοποίησης θυελλωδών ανέμων.

hnms.gr

Νέα μεταβολή από το βράδυ της Τετάρτης

Από την Τρίτη το κύμα των έντονων βροχοπτώσεων θα περάσει και ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά. Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης από τα βορειοδυτικά και κυρίως την Πέμπτη όπου θα επηρεαστούν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα