Κακοκαιρία EVA: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική – Διακοπές κυκλοφορίας στον Πειραιά

Κακοκαιρία EVA: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική – Διακοπές κυκλοφορίας στον Πειραιά
Βροχές EUROKINISSI

Στην Αττική αυτή την ώρα η κακοκαιρία EVA. Πολύ ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο.της Αθήνας. Τι αναφέρει το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν στη χώρα την Κυριακή.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα σήμερα Κυριακή (06-11-22) και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22), ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ήδη στο κέντρο της Αθήνας η βροχόπτωση είναι πολύ ισχυρή, με την κακοκαιρία EVA να κάνει αισθητή την παρουσία της στην πρωτεύουσα. Ήδη, στις 12:45 της Κυριακής, η Πυροσβεστική είχε δεχτεί 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από την περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση, λόγω της συσσώρευσης των υδάτων στον Πειραιά έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ακτή Μιαούλη και Μπότσαρη στην Ακτή Μουτσοπούλου και Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Καστέλλα και στην οδό Ωκεανίδων από το ύψος της Οδού Αβέροφ στην Ελευσίνα.

Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τονίζεται σε επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό δελτίο είχε εκδοθεί στις 3 Νοεμβρίου 2022, ανανεώνεται κάθε 12 ώρες με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας “EVA”.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο
  • β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο
  • γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη
  • δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

ΣΗΜΕΡΑ

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Στην Αθήνα λίγες βροχές τη Δευτέρα βελτιούμενος

Στην Αθήνα λίγες βροχές τη Δευτέρα βελτιούμενος. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 18 και 20 βαθμών Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα