Κακοκαιρία Φίλιππος: Επιμένουν οι χιονοπτώσεις – Προβλήματα στις μετακινήσεις

Κακοκαιρία Φίλιππος: Επιμένουν οι χιονοπτώσεις – Προβλήματα στις μετακινήσεις
Κακοκαιρία Φίλιππος Eurokinissi

Μαίνονται για τρίτη μέρα οι έντονες χιονοπτώσεις με την κακοκαιρία "Φίλιππος" να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας. Που παρατηρούνται προβλήμα και πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία.

Επιμένουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι έντονες χιονοπτώσεις που ήρθαν με την κακοκαιρία “Φίλιππος” και σήμερα Σάββατο με αρκετές περιοχές της χώρας να έχουν “ντυθεί” στα λευκά.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των βαρεών οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτική Περιφερειακή λεωφόρου Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω που είχε περιοριστεί εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας-Ωρωπού

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διεκόπη, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Ωρωπού από την περιοχή της Σφενδάλης μέχρι το ύψος της εκκλησίας του Αγ. Μερκουρίου.

Κακοκαιρία Φίλιππος Eurokinissi

Κακοκαιρία Φίλιππος Eurokinissi

Απεγκλωβίστηκαν οχήματα που είχαν κολλήσει στον δήμο Ωρωπού

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα καιρικά φαινόμενα σε όλη την επικράτεια του δήμου Ωρωπού. Το χιόνι πέφτει, ωστόσο η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πως για την ώρα το βασικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό και τα μηχανήματα θα συνεχίζουν να επιχειρούν.

Κακοκαιρία Φίλιππος Eurokinissi

Στον ανηφορικό δρόμο Συκαμίνου-Αυλώνας προς το Μοναστήρι αναγκάστηκαν να σταματήσουν κάποια οχήματα, όμως επενέβη άμεσα η Πολιτική Προστασία του δήμου και κατά τις 4:30 το απόγευμα απεγκλωβίστηκαν, χωρίς άλλες επιπτώσεις.

Οι δημοτικές υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή και τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να μην κλείσουν οι βασικές οδικές αρτηρίες και να επέμβουν όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ηράκλειο: Για τρίτη μέρα συνεχίζουν να επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου Μαλεβιζίου

Συνεχίζουν για τρίτη ημέρα την προσπάθεια να κρατήσουν ανοιχτό το επαρχιακό και το δημοτικό οδικό δίκτυο, στον Δήμο Μαλεβιζίου. Το σύνολο των ανθρώπινων δυνάμεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού έχει επικεντρωθεί στους εκχιονισμούς.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τα μηχανήματα του δήμου από νωρίς το πρωί του Σαββάτου επιχειρούν στο οδικό δίκτυο Τύλισος – Γωνιές και Γωνιές προς Αστυράκι και Καμαριώτη, στην παλαιά Εθνική Οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου καθώς και στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα.

Επιπλέον από το δήμο απευθύνθηκε η παράκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ειδικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει συνέχιση των χιονοπτώσεων καθώς και παγετό.

Κακοκαιρία Φίλιππος Eurokinissi Sports

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων από τα οποία προκλήθηκε πτώση δέντρων, έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι) της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού στην Εύβοια και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Φωτογραφίες από τη χιονισμένη Σκιάθο

Η κακοκαιρία Φίλιππος στη Σκιάθο skiathoslife

Η κακοκαιρία Φίλιππος στη Σκιάθο skiathoslife

Η κακοκαιρία Φίλιππος στη Σκιάθο skiathoslife

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί το Σάββατο

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, έτσι στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 7 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις βραδινές ώρες και στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός.

Κακοκαιρία Φίλιππος Eurokinissi

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί την Κυριακή

Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες, με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολικήΠελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα