Κακοκαιρία Φίλιππος: Παραμένει το κρύο και τα χιόνια – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες

Κακοκαιρία Φίλιππος: Παραμένει το κρύο και τα χιόνια – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες
Κακοκαιρία Φίλιππος Eurokinissi

Επιμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις που "έφερε" η κακοκαιρία Φίλιππος τις επόμενες ημέρες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Θα συνεχιστεί το επόμενο τριήμερο η κακοκαιρία “Φίλιππος” και το προηγούμενο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (08/03) και αφορά την κακοκαιρία επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως ακολούθως:

Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή.

Οι χιονοπτώσεις πιο αναλυτικά σήμερα Παρασκευή θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.

2. Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

Την Κυριακή αρχικά θα έχουμε λίγα χιόνια στη Μαγνησία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου – ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το πρωί θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, ενώ θα συνεχιστούν κατά τόπους στην Κρήτη, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Αττική θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα ενταθούν και, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι κατά τόπους πυκνές . Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα