Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο – Δεμένα τα πλοία σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο – Δεμένα τα πλοία σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο
Δεμένο πλοίο στο λιμάνι της Ραφήνας, Αρχείο AP

Οι άνεμοι στα νησιά του Ιονίου φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με το Λιμεναρχείο να εκδίδει απαγορευτικό απόπλου.

Ο προπομπός της σφοδρής κακοκαιρίας Γηρυόνης που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής , δίνει ήδη από τις απογευματινές ώρες μία πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα δεμένα να είναι στα λιμάνια της Κεφαλονιάς τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Πόρος – Κυλλήνη και Σάμη – Πάτρα.

Όπως αναφέρει το kefaloniapress, από τα Λιμεναρχεία έχει δοθεί απαγορευτικό από τις 18.00 μμ μέχρι νέα εντολή άρσης. Στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο των 17:00 από Κυλλήνη, αλλά στη συνέχεια αναμένεται να κλείσει η γραμμή έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία “Γηρυόνης” αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες το τριήμερο Κυριακή – Τρίτη.

Την Κυριακή βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που από τις απογευματινές ώρες τοπικά θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα