ΓΗΡΥΟΝΗΣ

Κακοκαιρία "Γηρυόνης": Δορυφόρος φωτογράφισε τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κινέττα

Κακοκαιρία "Γηρυόνης": Δορυφόρος φωτογράφισε τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κινέττα

Η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή, ενώ διακρίνονται και οι καμένες εκτάσεις στην Κινέττα από τη μεγάλη φωτιά του 2018.

Φωτογραφία από την Κινέτα, που υπέστη μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία "Γηρυόνης"

Γηρυόνης: Νέα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Χαλκιδική και Θάσο - Η Κινέτα μετρά τις πληγές της

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν από το πέρασμα του "Γηρυόνη". Σε Θάσο και Χαλκιδική χρειάστηκε η επέμβαση Πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό ατόμων. Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Ρόδος, ενώ στην Κινέτα περισσότερες από 300 οικίες έχουν υποστεί ζημιές.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Θα κινηθούμε ταχύτατα για να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες

Συνεδρίαση της αρμόδιας κυβερνητικής επιτροπής την άλλη εβδομάδα για να εκταμιευτούν αμέσως χρήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Κατέρρευσε γέφυρα στη Ρόδο

Γηρυόνης: Νεκρή 75χρονη στη Ρόδο - Κατέρρευσε γέφυρα από την κακοκαιρία

Η γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν το σπίτι της πλημμύρισε με την ίδια να μην μπορεί να αντιδράσει λόγω κινητικών προβλημάτων. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 189 κλήσεις. Έσπασε στα δυο η γέφυρα στο Χαράκι.

Καταστροφές στην Κινέτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Γηρυόνης: Ζημιές σε 300 και πλέον σπίτια στην Κινέτα - Σε επιφυλακή οι αρχές

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στην νέα εθνική Αθηνών-Κορίνθου και δόθηκαν κανονικά στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα, ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών απομάκρυνσης φερτών υλικών και τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων στη βόρεια Ελλάδα.

Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Λήξη στην αγωνία για άτομα που αναζητούνταν

Σε μία περίπτωση στην Αχαΐα μια μητέρα κάλεσε την Αστυνομία στο τηλέφωνο και είπε πως ο 43χρονος γιος της έφυγε με αυτοκίνητο από την Αιγείρα με άγνωστη κατεύθυνση. Το συγκεκριμένο άτομο εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του. Αρνητικά τα αποτελέσματα και για το δεύτερο άτομο που αναζητούσε ένας φίλος του στην Κινέτα

Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Λέκκας για Κινέτα: Η ραγδαιότητα της βροχόπτωσης και η φωτιά του 2018 βασικές αιτίες της καταστροφής

"Υπήρχαν κομμένα δέντρα, υπήρχαν παρεμβάσεις, υπήρχε ανάδυση του εδάφους σε πολύ μεγάλο βαθμό κι όλα αυτά μαζί με το νερό, ουσιαστικά συνετέλεσαν ώστε να έχουμε αυτές τις ζημιές στην Κινέτα. Τα τεχνικά έργα δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν" υπογραμμίζει ο καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το καταστροφικό πέρασμα του "Γηρυόνη" στην Κινέτα

Κακοκαιρία "Γηρυόνης": Εικόνες καταστροφής απ' την Κινέτα - Εναέρια πλάνα που κόβουν την ανάσα

Μεγάλες καταστροφές στην Κινέτα προκάλεσε η κακοκαιρία "Γηρυόνης" που έπληξε τη χώρα. Τα προβλήματα στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα έντονα, λόγω της περσινής καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Δείτε εναέρια - drone πλάνα.

Περιπολικό στον Ασπρόπυργο

Κακοκαιρία Γηρυόνης: Αγωνία για δύο άνδρες που αναζητούνται σε Κινέτα και Ασπρόπυργο

Στην Αχαΐα μια μητέρα κάλεσε την Αστυνομία και είπε πως ο 43χρονος γιος της έφυγε με αυτοκίνητο από την Αιγείρα με άγνωστη κατεύθυνση και δεν έχει επικοινωνία μαζί του. Ένας άντρας από τον Ασπρόπυργο δήλωσε στις αρχές πως δεν μπορεί να εντοπίσει τηλεφωνικά έναν φίλο του.

Κακοκαρία "Γηρυόνης": Γιατί καταστράφηκε η Κινέττα - Αυτοψία από τον Ευ. Λέκκα

Κακοκαρία "Γηρυόνης": Γιατί καταστράφηκε η Κινέττα - Αυτοψία από τον Ευ. Λέκκα

Σκοπός της αυτοψίας είναι η καταγραφή επιπτώσεων, η διερεύνηση των αιτιών των καταστροφικών γεγονότων και η σύνταξη προτάσεων προς την Πολιτεία για τη μείωση της διακινδύνευσης από παρόμοια μελλοντικά γεγονότα στην περιοχή,

Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο Γηρυόνης σάρωσε τη χώρα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής - Δύο νεκροί στο Αντίρριο

Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας δέχτηκε η Πυροσβεστική από την περιοχή της Κινέτας-Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό μόνο προς Αθήνα, προς Κόρινθο παραμένει κλειστή όπως και η Παλαιά Εθνική που παραμένει εντελώς κλειστή από τα Μέγαρα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Καταστροφές στην Κινέτα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Κινέτα: Δραματικές στιγμές - Οικογένειες σώθηκαν την τελευταία στιγμή

Από όλες τις κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική σε τρεις περιπτώσεις προχώρησε σε επιχειρήσεις διάσωσης με ευτυχές αποτέλεσμα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή-Χρειάστηκε να κόψουν κάγκελα σε παράθυρα για να απεγκλωβίσουν οικογένεια που μπήκε ο χείμαρρος μέσα στο σπίτι τους

Τραγωδία στο Αντίρριο: Βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος επιβάτης του ιστιοφόρου

Τραγωδία στο Αντίρριο: Βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος επιβάτης του ιστιοφόρου

Δύο άνδρες επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναποδογύρισε. Οι λιμενικές αρχές εντόπισαν τις σορούς τους μετά από πολύωρες έρευνες.

Φωτογραφία αρχείου

Καιρος: Κλειστά τα σχολεία της Αττικής μέχρι τις 10 το πρωί

Λόγω της κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί σε όλο το Λεκανοπέδιο. Στα Μέγαρα δεν θα ανοίξουν καθόλου, λόγω των εκτεταμένων ζημιών

Σοβαρές ζημιές στην Κινέτα.

LIVE Σάρωσε τη χώρα ο Γηρυόνης: Μεγάλες καταστροφές. Ουρές χιλιομέτρων στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου

Βιβλική καταστροφή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μετά το πέρασμα του Γηρυόνη. Κλειστή λόγω της κακοκαιρίας είναι η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου. Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Αντίρριο: Αναποδογύρισε ιστιοφόρο από την κακοκαιρία - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Αντίρριο: Αναποδογύρισε ιστιοφόρο από την κακοκαιρία - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Τα δύο άτομα επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναποδογύρισε - Σε εξέλιξη η επιχείρηση του λιμενικού.

Κεραυνός σε νυχτερινή καταιγίδα

Κακοκαιρία "Γηρυόνης": Το μέτωπο σαρώνει Ιόνιο και δυτική Ελλάδα - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Από τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας το μέτωπο πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Δεμένο πλοίο στο λιμάνι της Ραφήνας, Αρχείο

Κακοκαιρία "Γηρυόνης": Θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο - Δεμένα τα πλοία σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Οι άνεμοι στα νησιά του Ιονίου φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με το Λιμεναρχείο να εκδίδει απαγορευτικό απόπλου.

Σύννεφα καταιγίδας. Φωτό αρχείου.

Γηρυόνης: Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας - Πότε θα φτάσει στην Αττική

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τα ακραία φαινόμενα, τι οδηγίες δίνει η Πολιτική Προστασία. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, για το News 24/7. Παρακολουθείστε live την πορεία του "Γηρυόνη".

Φωτογραφία αρχείου

Κακοκαιρία: Διακοπή κυκλοφορίας τρένων μετά τις Σέρρες λόγω μετατόπισης γέφυρας

Το βράδυ του Σαββάτου, διαπιστώθηκε πρόβλημα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων. Με λεωφορεία τα δρομολόγια Σέρρες – Αλεξανδρούπολη μέχρι νεοτέρας.

Στιγμιότυπο από πρόσφατες πλημμύρες στην πόλη του πύργου Ηλείας

Γηρυόνης: Αντίστροφη μέτρηση για τη σφοδρή κακοκαιρία - Σε συναγερμό δυτική Στερεά και Πελοπόννησος

Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής. Το πρώτο "χτύπημα" θα δεχτεί η Δυτική Ελλάδα. Δεν θα γλιτώσουν Θάσος και Χαλκιδική που προσπαθούν να θωρακιστούν μετά τις πρόσφατες καταστροφές.

Καταστροφές από τις πλημμύρες στην Θάσο

Καιρός: "Σφυροκόπημα" με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Προ των πυλών η κακοκαιρία

Σε τρεις φάσεις θα "χτυπήσει" τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας. Ποιες περιοχές και πότε θα δεχτούν μεγάλο όγκο νερού. Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς αναλύει.

Καταστροφές από τις πλημμύρες στην Θάσο.

Κακοκαιρία: Οχυρώνονται Θάσος και Χαλκιδική ενόψει του Γηρυόνη

Οι δύο περιοχές μετρούν τις πληγές τους από τις καταιγίδες που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε Θάσο και Χαλκιδική. Να ανοίξουν άμεσα τα ρέματα από φερτά υλικά ζήτησε ο υπουργός Άμυνας.

Καταστροφές στο οδικό δίκτυο από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Γηρυόνης: Στη Χαλκιδική τρέχουν να προλάβουν το νέο κύμα κακοκαιρίας - Σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο

"Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο", είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας. Τη συνδρομή του Στρατού ζήτησε ο Τζιτζικώστας. Χάος από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή. Εφιαλτική η κατάσταση στη Θάσο.

Φωτό αρχείου: Ξεκίνημα κακοκαιρίας

Γηρυόνης: Σαρωτικό το νέο κύμα κακοκαιρίας - Δείτε σε βίντεο την εξέλιξη του φαινομένου

Ένα νέο μέτωπο, ιδιαίτερα έντονο με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους θα σκεπάσει τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής. Θα κορυφωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα μεταφερθεί προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Φωτό αρχείου: Ισχυροί άνεμοι

Γηρυόνης: Το νέο κύμα κακοκαιρίας που "βαφτίστηκε" από τον τρικέφαλο γίγαντα της μυθολογίας

Ονοματοδοσία το... ανάγνωσμα. Ποιος ήταν ο Γηρυόνης, τι σημαίνει η λέξη και που κατοικούσε ο γίγαντας της μυθολογίας. Πότε θα "χτυπήσει" την... σύγχρονη Ελλάδα.