Κακοκαιρία Μήδεια: Εντείνεται από τη Θεσσαλία και νοτιότερα τη Δευτέρα

Κακοκαιρία Μήδεια: Εντείνεται από τη Θεσσαλία και νοτιότερα τη Δευτέρα
Χιόνια στα ορεινά της Αργολίδας από την κακοκαιρία Μήδεια Eurokinissi

Ισχυρός παγετός και τοπικά 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπική συννεφιά στα δυτικά και βόρεια με λίγα φαινόμενα το πρωί και βελτίωση αργότερα – Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα σε Ανατολική Στερεά , Εύβοια, Σποράδες και βαθμιαία σε νησιά Αιγαίου και Κρήτη.

  • Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα με ισχυρό παγετό στα βόρεια , τοπικά ολικό

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και τα βόρεια ισχυρός τοπικά ολικός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 2 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 5 με 9 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 12 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 15/2/1907 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Το 1985 είχαμε -14,4°C στην Αλεξανδρούπολη. Το 1991 σημειώθηκε χιονοθύελλα στα Ιωάννινα , ενώ το 2011 ισχυρές καταιγίδες επηρέασαν τη Β. Κρήτη και δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα