Κακοκαιρία Μπάλλος: Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων το διήμερο Πέμπτης –Παρασκευής

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων το διήμερο Πέμπτης –Παρασκευής
Eντονη βροχόπτωση Eurokinissi

Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

• Την Πέμπτη και την Παρασκευή η κακοκαιρία «Μπάλος» θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

• Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά επίπεδα κυρίως στα βόρεια –Λίγα χιόνια στα ορεινά

• Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 με 7 και πρόσκαιρα και τα 8 με 9 μποφόρ την Παρασκευή

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας το επόμενο τριήμερο

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-10-2021

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-10-2021

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά μέχρι νωρίς το απόγευμα, θα είναι ισχυρές. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με γρήγορη εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-10-2021

Σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-10-2021

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές την Παρασκευή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές έως το Σάββατο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα