Κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα – Προβλήματα πάλι στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία'

ΟΜΙΧΛΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΕΡΝΑΝΔΕΣ)
ΟΜΙΧΛΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΕΡΝΑΝΔΕΣ) MOTIONTEAM

Τσουχτερό κρύο, χιόνια αλλά και δυνατούς ανέμους που προκαλούν ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας στο βόρειο τμήμα της χώρας

«Αγρίεψε» πάλι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τους δυνατούς ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατούν νεφώσεις, ενώ χιόνισε στο Χορτιάτη και σε περιοχές περιφερειακά της πόλης με υψόμετρο, όπως το Σοχό και το Βερτίσκο, όπου αναφέρθηκαν από νωρίς προβλήματα ηλεκτροδότησης. Οι δυνατοί βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι που κατά τόπους φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ φαίνεται ότι ήταν η αιτία να ακυρωθούν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ ήδη στο πρόγραμμα αφίξεων και αναχωρήσεων του αερολιμένα σημειώνονται καθυστερήσεις.

ADVERTISING

Ο Βαρδάρης έφερε -εξάλλου- πτώση της θερμοκρασίας, καθώς ο υδράργυρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έδειχνε νωρίτερα 5 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της χιονόπτωσης κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτης - Αγίου Βασιλείου.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ορεινά της Χαλκιδικής, όπου με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου και Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μετά τον 'Άγιο Πρόδρομο), όπως επίσης στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) αλλά και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπονται από το μεσημέρι, με διατήρηση όμως των χαμηλών θερμοκρασιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network