Κακοκαιρία στην Ευρώπη: Η πορεία της ψυχρής λίμνης

Κακοκαιρία στην Ευρώπη: Η πορεία της ψυχρής λίμνης
Πλημμύρες στη Γερμανία AP

Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει σημαντικά την Ιταλία και τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια το Σάββατο, ενώ στη χώρα μας θα έχουμε φαινόμενα αστάθειας την Κυριακή το απόγευμα όχι όμως ιδιαίτερα έντονα.

Η μεγάλη κακοκαιρία στην Κεντρική Ευρώπη ξεκίνησε από ένα βαρομετρικό χαμηλό στις μέσες στάθμες της ατμόσφαιρας το οποίο είχε δημιουργηθεί στον Βόρειο Ατλαντικό και βαθμιαία άρχισε να ενισχύεται στον Βισκαικό κόλπο από το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Το σύστημα αυτό προκάλεσε βροχές και καταιγίδες στη Γαλλία και την Αγγλία που την Τρίτη ενισχύθηκαν καθώς το σύστημα κινείτο αργά ανατολικά με περαιτέρω βάθυνση . Την Τετάρτη όλο το σύστημα αποκόπηκε πλήρως από την γενική κυκλοφορία της ατμόσφαιρας και άρχισε να στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του αποκτώντας δυναμική από τις ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες που το συνόδευαν . Η ψυχρή λίμνη σήμερα Παρασκευή έχει εξασθενήσει όπως φαίνεται στις δορυφορικές εικόνες

Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει σημαντικά την Ιταλία και τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια το Σάββατο , ενώ στη χώρα μας θα έχουμε φαινόμενα αστάθειας την Κυριακή το απόγευμα όχι όμως ιδιαίτερα έντονα. Το σύστημα τη Δευτέρα θα βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας μας και από την Τρίτη θα κινηθεί βορειοανατολικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα