Κακοκαιρία στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα

Κακοκαιρία στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα
Waves break on a seaside tavern during a storm at the port of Argostoli, on the Ionian island of Kefalonia, western Greece, Friday, Sept. 18, 2020. A powerful tropical-like storm named Ianos battered the western islands of Zakynthos, Kefalonia, and Ithaki overnight, causing flash flooding, property damage, power outages, and road closures mostly from downed trees, police and local authorities said. (AP Photo/Nikiforos Stamenis) AP

Συνεχίζονται και το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι βροχές και οι καταιγίδες στο Νότιο Iόνιο, την Πελοπόννησο και μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδος και της Θεσσαλίας θα είναι ισχυρές – Σταδιακή ύφεση από βορά προς νότο 
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση  
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση στα πελάγη τα 6 με 8 και τοπικά και τα 9 μποφόρ 

Το Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη  Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει  πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 25 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 29 , στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου .   

 

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες –Από το απόγευμα βελτίωση

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις  με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη  Θεσσαλονίκη  λίγες νεφώσεις  

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version