Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο
MotionTeam

Η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Το Σάββατο θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κατά τόπους

  • Την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

  • Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές.

Αν και είναι σχετικά νωρίς για να έχουμε μια σαφή εικόνα του καιρού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μπορούμε να προβούμε σε μια πρώτη εκτίμηση για την τάση του καιρού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να μην είναι τόσο υψηλές (στα επίπεδα των 17 με 19 βαθμών που θα έχουμε μέχρι την Τετάρτη), ωστόσο θα βρίσκονται σε καλά επίπεδα για την εποχή όπως βλέπουμε και στο παρακάτω μετεώγραμμα για την Αθήνα. Παράλληλα δεν φαίνεται να έχουμε προβλήματα από πλευράς βροχοπτώσεων.

Ειδικότερα, το Σάββατο θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 

Την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

Την Καθαρά Δευτέρα θα περάσει από τα Βόρεια Βαλκάνια ένα χαμηλό το οποίο θα επηρεάσει τα Βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα με λίγες βροχές και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή.

 

Η εξέλιξη του καιρού στο βίντεο που ακολουθεί:

ΜΕΤΕΩΓΡΑΜΜΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕΤΕΩΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα