“Κολλημένο” στους 40 το θερμόμετρο – Ενισχύεται το μελτέμι το Σαββατοκύριακο

“Κολλημένο” στους 40 το θερμόμετρο – Ενισχύεται το μελτέμι το Σαββατοκύριακο
Εικόνα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή και για τις επόμενες μέρες.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ το μελτέμι τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 μπ κατά την διάρκεια της ημέρας.

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

 

Στο παραπάνω μετεώγραμμα που αφορά την Αθήνα παρατηρούμε οτι μέχρι και τις 12 του μηνός οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 37 με 39 βαθμούς και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται και στην διατήρηση του μελτεμιού στα ανατολικά . Από τις 13 έως και τις 17 Αυγούστου υπάρχει η τάση για άνοδο της θερμοκρασίας στα ανατολικά με τιμές περί τους 39 με 41 βαθμούς, όπως φαίνεται στο παραπάνω μετεώγραμμα, ενώ στα δυτικά η θερμοκρασία θα πέσει.

ΣΑΒΒΑΤΟ

 

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στους 36 και στη Θεσσαλονίκη στους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στη δυτική και βόρεια χώρα. Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ

 

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα