Λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο
Άνοιξη στην Αργολίδα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Με σχεδόν αίθριο καιρό θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς με τάση περαιτέρω ανόδου την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Στην περιοχή μας επεκτείνεται ανατολικότερα ο αντικυκλώνας (οι υψηλές πιέσεις) από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και οι άνεμοι από βοριάδες θα στραφούν σε δυτικούς.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το μέτωπο που περνά από τα βόρεια Βαλκάνια δεν θα μας επηρεάσει και έτσι θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μπ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα παραμείνουν βορειοδυτικοί τοπικά 6 με 7 μπ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα δυτικά τους 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με δυτικούς νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά 5 με 6 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με νοτιοδυτικούς ανέμους 2 με 3 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 16 Μαρτίου 1964 είχαμε πολύ ενισχυμένους νοτιάδες που δημιούργησαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα