Μελτέμι στο Αιγαίο και κανονικές θερμοκρασίες

Μελτέμι στο Αιγαίο και κανονικές θερμοκρασίες
Εικόνα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες.

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια την Δευτέρα ενώ στα κεντρικά και τα νότια η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Τοπικά υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στη νότια Πελοπόννησο και στο νομό Χανίων σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΤΡΙΤΗ

 

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα νότια.

ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικούς όμβρους. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

ΠΕΜΠΤΗ

 

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα