Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά την Τετάρτη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά την Τετάρτη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Σύννεφα πάνω από το λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη στη χώρα μας με βροχές πρώτα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και την Πέμπτη σχεδόν σε όλη τη χώρα.

 

Την Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 8 περίπου βαθμών.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι  στα βόρεια Βαλκάνια υπάρχει ένα μέτωπο το οποίο τις επόμενες ημέρες θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας και θα συνδυαστεί με το χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου το οποίο και θα προκαλέσει τα φαινόμενα. 

Η μέρα θα ξεκινήσει την Τετάρτη με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια οι όποιες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές που μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή τους 16 βαθμούς στα βόρεια τους 19 με 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου. 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μπ που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 27 Μαρτίου 2013 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα