Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

Σύννεφα (φωτογραφία αρχείου)
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Σύννεφα (φωτογραφία αρχείου) (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Στα δυτικά ο καιρός τη Δευτέρα θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο και δεν θα ξεπερνούν τα 6 μπ.

Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

 

ADVERTISING

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Δευτέρα θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, Νησιά Β. & Ν. Αιγαίου, Κρήτη, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα & Ηλεία σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο αντικυκλώνας στην Ανατολική Ευρώπη που πλέον έχει εξασθενήσει καθώς πλησιάζει το σύστημα από την Κεντρική Ευρώπη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα αν εξασθενήσει και το μελτέμι στο Αιγαίο.

Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

 

Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο εξασθενημένος συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου καθώς και τα συστήματα που έρχονται από τα ΒΔ.

Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

 

Τη Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς στα ανατολικά τοπικά 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 στη νότια Κρήτη τους 32 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

 

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

 

Ξέρετε ότι: Στις 2 Σεπτεμβρίου 2007 είχαμε πλημμύρες στην Αλεξανδρούπολη και την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

24Media Network