Καιρός: Νοτιάδες, αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες έως 20 βαθμούς

Καιρός: Νοτιάδες, αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες έως 20 βαθμούς
Αφρικανική σκόνη στον ουρανό της Αττικής Eurokinissi

Πώς θα κυλήσει ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες - Αναλυτικά η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Με νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και οι νοτιάδες θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και αργότερα τοπικά στα νότια τα 8 με 9 μποφόρ.

Θα έχουμε στα νότια μεγάλη μεταφορά σκόνης και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή καθώς ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει και τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Τρίτη, το κέντρο του συστήματος εκτιμάται ότι θα κινηθεί ελαφρά ανατολικότερα και θα επηρεαστεί πρώτα η νότια νησιωτική χώρα από το απόγευμα και βαθμιαία κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπόλοιπες περιοχές με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί και την Τετάρτη με ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.

Την Πέμπτη στα δυτικά θα υπάρχει συννεφιά και στα υπόλοιπα ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός με ανέμους έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Η εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα