Ομίχλη και συννεφιά την Κυριακή – Τοπικές βροχές από τα δυτικά

Ομίχλη και συννεφιά την Κυριακή – Τοπικές βροχές από τα δυτικά
Συννεφιασμένος ουρανός Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μάς δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδος προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά  που αργότερα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.  Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  τη Δευτέρα το σύστημα αυτό θα περάσει και θα έρθει ένα το άλλο Τρίτη προς Τετάρτη. Περισσότερες βροχές φαίνεται να φέρνει ένα τρίτο  σύστημα την ερχόμενη Κυριακή αλλά ακόμη είναι μακριά για ασφαλείς προβλέψεις.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει τη κεντρική  Ευρώπη με πολλά κέντρα. 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το ομαλό πεδίο πάνω από τη χώρα μας , καθώς και το χαμηλό που αρχίζει να δημιουργείται στις ακτές της Τυνησίας.

 

Την Κυριακή στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς βροχές κατά τόπους, που από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα  φτάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 17/11/2007 είχαμε ισχυρή κακοκαιρία με πλημμύρες σε πολλές περιοχές (Κομοτηνή και  Καβάλα, νησιά του Ιονίου και Πελοπόννησο). Ανεμοστρόβιλος αναφέρθηκε στην Βοιωτία

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version