Παρέλαση με λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες – Εξασθενούν οι βοριάδες

Παρέλαση με λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες – Εξασθενούν οι βοριάδες
Μαθητική παρέλαση MotionTeam

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με περιορισμένες ορατότητες το πρωί στα κεντρικά και βόρεια και τοπικές ομίχλες. Κατά τα άλλα προβλέπεται εξασθένηση των βορείων ανέμων, που τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο, θα πνέουν τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

 

Στην μεσοπρόθεσμη τάση του καιρού προβλέπεται πλέον επάνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικές τιμές και υπάρχει τάση για βροχές από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και ανατολικά της Ευρώπης. Τα χαμηλά που υπάρχουν στις ακτές της Αφρικής και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα μας επηρεάσουν.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια καθώς και τα δύο βαρομετρικά χαμηλά.

 

Τη Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και μόνο στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Κατά τόπους προβλέπεται περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι βόρειοι άνεμοι τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο, θα πνέουν τοπικά μέχρι 6 μποφόρ, ενώ αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 25 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, μπ. με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 28/10/1978 είχαμε δύο νεκρούς σε Πιερία και Καβάλα από το ψύχος, μισό μέτρο χιόνι στη Καστοριά και 74mm υετού στο Ελληνικό. –Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική τις βραδινές ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα