Πέφτει η θερμοκρασία στα βόρεια την Δευτέρα – Διατηρείται η ζέστη στα υπόλοιπα

Πέφτει η θερμοκρασία στα βόρεια την Δευτέρα – Διατηρείται η ζέστη στα υπόλοιπα
Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από παραλία της Αττικής Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μάς δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Τοπικά υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στη νότια Πελοπόννησο και στο Νομό Χανίων σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη δυτική Ευρώπη. Το σύστημα αυτό δημιουργεί ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας και με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αλγερίας βορειότερα. Η ροή αυτή δημιουργείται καθότι απουσιάζει ο αντικυκλώνας των Αζορών που συνήθως βρίσκεται αυτή την περίοδο ενισχυμένος.

 

Στη περιοχή μας προβλέπεται μεταβολή του καιρού στα βόρεια καθώς θα εισβάλλουν ασταθείς και ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια.

 

 

Τη Δευτέρα από τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στην ανατολική Στερεά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία, με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς στα δυτικά τους 35 με 37 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικά και τους 38 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 24 Ιουνίου 1964 είχαμε νεκρό από κεραυνό στη Κερασσώνα Πρεβέζης και πολλές καταστροφές στα Γιάννενα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα