Περιορίζεται από το απόγευμα του Σαββάτου η αστάθεια – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή

Περιορίζεται από το απόγευμα του Σαββάτου η αστάθεια – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή
Βροχερός καιρός στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα έχουμε ύφεση των φαινομένων. Κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μπ στα νότια.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι υπάρχουν πολλά αβαθή βαρομετρικά χαμηλά τα οποία μας επηρεάζουν Έτσι το Σάββατο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές ή μπόρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μπ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 21 και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις και θα βρέξει τοπικά μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα έχουμε βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μπ και αργότερα δυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 13 Απριλίου 2008 είχαμε θυελλώδεις νοτιάδες και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα