Πτώση θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς- Θυελλώδεις βοριάδες και χιονοπτώσεις

Πτώση θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς- Θυελλώδεις βοριάδες και χιονοπτώσεις
Φωτό αρχείου: Σύννεφο ομίχλης καλύπτει μέρος του ελατόδασους στο Περτούλι Τρικάλων Eurokinissi

Από τα βόρεια Βαλκάνια θα αρχίσει η ψυχρή μεταφορά και θα ενισχυθούν οι Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο. Η πτώση της θερμοκρασίας θα εκδηλωθεί σταδιακά από την Τετάρτη και θα είναι αισθητή από τα Βόρεια της χώρας.

Την Τετάρτη το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί νοτιοανατολικά και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει να δημιουργείται ισχυρός συνδυασμός με τις υψηλές πιέσεις της Βορειοδυτικής Βαλκανικής και έτσι από τα βόρεια Βαλκάνια θα αρχίσει ψυχρή μεταφορά και θα ενισχυθούν οι Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Πέμπτη ο συνδυασμός του Χαμηλού με το υψηλό στα βόρεια Βαλκάνια ενισχύεται και εντείνεται η ψυχρή μεταφορά καθώς οι Βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μπ . Με την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς θα έχουμε και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας και πιθανόν και στα ημιορεινά.

Την Παρασκευή η ψυχρή μεταφορά ολοκληρώνεται με μονοψήφιες τιμές μέγιστης θερμοκρασίας στα ανατολικά και το κρύο θα είναι έντονο καθώς θα συνεχίσουν παράλληλα να πνέουν οι θυελλώδεις Βοριάδες. Απο πλευράς φαινομένων αυτά θα περιοριστούν στα νότια και θα είναι τοπικά .

Εξασθένηση ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στη Δυτική Ελλάδα το Σάββατο.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο του ενός λεπτού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα