Πτώση θερμοκρασίας μέχρι 12 βαθμούς από Τετάρτη- Χιονοπτώσεις από Πέμπτη

Πτώση θερμοκρασίας μέχρι 12 βαθμούς από Τετάρτη- Χιονοπτώσεις από Πέμπτη
Κύμα κακοκαιρίας Eurokinissi

Το κρύο θα κρατήσει έως το τέλος της εβδομάδος. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο

• Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά κατά 10 με 12 βαθμούς και προς το τέλος της εβδομάδος θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-01-2021

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει αισθητή κυρίως στα βόρεια (της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου). Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 14-01-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, ενώ από τις απογευματινές ώρες εκ νέου στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν και τη νύχτα στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων, ενώ το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν εκ νέου σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βορειοανατολικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-01-2021

Νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-01-2021

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Νεφώσεις στην Αθήνα παροδικά αυξημένες με βροχές

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές . Την Παρασκευή θα χιονίσει στα ορεινά Η μέγιστη θερμοκρασία από τους 13 βαθμούς της Τετάρτης την Παρασκευή θα πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχές και χιόνια από την Πέμπτη και μετά

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και από την Πέμπτη και μετά χιόνια Η θερμοκρασία από τους 11 βαθμούς της Τετάρτης θα πέσει στους 3 βαθμούς την Παρασκευή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα