Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονες βροχοπτώσεις

Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονες βροχοπτώσεις
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη και σταδιακή βελτίωση προς το Σαββατοκύριακο

• Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

• Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση στα πελάγη τα 6-7 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπεται αυξημένη συννεφιά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα βαθμιαία θα μειωθούν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ 08-10-2020

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από το απόγευμα στο Ιόνιο και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-10-2020

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10-10-2020

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-10-2020

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα κεντρικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές νεφώσεις με βροχή την Πέμπτη στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή και βελτίωση από Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα πέσει από τους 27 στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά νεφελώδης ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα