Σχεδόν αίθριος με αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια

Σχεδόν αίθριος με αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Διατήρηση της  θερμοκρασίας σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και κατά τόπους θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς , αλλά θα πέσει από την Παρασκευή

•Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια

•Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα την Παρασκευή τα 7 με 8 μποφόρ στα νοτιοανατολικά

Σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να
εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου και στο Αιγαίο τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου..

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά από τις μεσημβρινές ώρες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα δυτικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά έως 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις και πρόσκαιρη αστάθεια την Παρασκευή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

H θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή τις επόμενες ημέρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια

Οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες στην Αθήνα δεν είναι πολύ πάνω από τις κανονικές τιμές, αλλά παραμένουν σταθερά μέχρι τα μέσα του μήνα σε επίπεδα πάνω από τα συνήθη για την εποχή.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα