Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Χειμωνιάτικο στιγμιότυπο στο νότιο Πήλιο Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις επόμενες μέρες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα
  • Οι άνεμοι θα πνέουν με μέγιστη ένταση τα 6-7 και τοπικά στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ
  • Πτώση της θερμοκρασίας , κυρίως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος

Σήμερα Σάββατο στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το μεσημέρι τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς το βράδυ την κεντρική Μακεδονία καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία κατά περιόδους, από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, μέχρι και τις πρωινές ώρες στη κεντρική Μακεδονία, έως το μεσημέρι στις Σποράδες, μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι και το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια.

 

ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

Παροδικές νεφώσεις στην Αθήνα με βροχές από την Κυριακή

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με παροδικές νεφώσεις που θα είναι αυξημένες και προβλέπονται βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διήμερο . Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται περί τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα