Καιρός: Σε πορεία ανόδου η θερμοκρασία – 40άρια την Παρασκευή, μελτέμι το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Σε πορεία ανόδου η θερμοκρασία – 40άρια την Παρασκευή, μελτέμι το Σαββατοκύριακο
Εικόνα από παραλία της Αττικής Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη και για τις επόμενες μέρες.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη σε όλη τη χώρα, οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν άνοδο και το μελτέμι τοπικά στο νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 μπ κατά την διάρκεια της ημέρας.

Από πλευράς επικινδυνότητας φωτιάς την Πέμπτη θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κύθηρα, Λακωνία, Ηλεία & Αχαΐα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ζέστη και 40άρια

Σε πορεία ανόδου η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Την Παρασκευή (09.8.2019) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν: α. Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου). β. Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι και 37 βαθμοί Κελσίου). Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα στους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο (10 και 11.8.2019) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα έως τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπεται να σημειωθούν στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου), ενώ στη νησιωτική Ελλάδα στα νησιά του Ιονίου (έως 37 βαθμοί Κελσίου). Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στους 38 και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και την Κυριακή τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα