Καιρός: Στην “κατάψυξη” όλη η χώρα – Έρχονται νέες χιονοπτώσεις και πολλές βροχές

Καιρός: Στην “κατάψυξη” όλη η χώρα – Έρχονται νέες χιονοπτώσεις και πολλές βροχές
Χιόνια στη Πάρνηθα Eurokinissi

Δευτέρα προς Τρίτη το νέο κύμα κακοκαιρίας φτάνει στη χώρα μας με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ενώ την Τετάρτη ανεβαίνει μεν ο υδράργυρος αλλά έρχονται πολλές βροχές. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.

Αρκετά σκαμπανεβάσματα θα έχει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις νέες χιονοπτώσεις και τις καταιγίδες. Τη Δευτέρα στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές η χιονόνερο στα νότια κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Κατά τόπους οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στη Χαλκιδική, την Εύβοια, τις Σποράδες και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός.

Ο καιρός στην Ελλάδα την Δευτέρα

Την Τρίτη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στο Ιόνιο κι από το βραδύ στα υπόλοιπα θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακά τα  φαινόμενα από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 πιθανώς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι τη νύχτα σε δυτικούς. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Ο καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη

Την Τετάρτη προβλέπεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα.  

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός.

Ο καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού

Ο καιρός στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα