Στο έλεος της κακοκαιρίας Κεφαλονιά, Τρίκαλα, Γιάννενα: Έντονα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

Στο έλεος της κακοκαιρίας Κεφαλονιά, Τρίκαλα, Γιάννενα: Έντονα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις
FACEBOOK

Σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Έντονα προβλήματα σε Κεφαλονιά, Τρίκαλα και Γιάννενα. Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα στην Κεφαλονιά.

Έντονα καιρικά φαινόμενα με πολλές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις κατά τόπους σημειώνονται από τα ξημερώματα στη Δυτική Ελλάδα και αναμένεται να συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα. Προβλήματα με σπίτια που έχουν εγκλωβιστεί από τη λάσπη σημειώθηκαν στην Κεφαλονιά, μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες στα Τρίκαλα και κατολισθήσεις βράχων στα Γιάννενα.

Ποτάμια λάσπης στην Κεφαλονιά

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από το πρωί της Παρασκευής ολόκληρο το νησί της Κεφαλονιάς.

Κεντρικοί δρόμοι στο Αργοστόλι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ αστραπές έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού παραμένουν κλειστά για σήμερα όλα τα σχολεία του νησιού σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο χωριό της Αγίας Ευφημίας τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η μεγάλη νεροποντή δημιούργησαν ποτάμια λάσπης και πολλές πλημμύρες.

Η αστυνομία έκλεισε την παραλιακή οδό και στην περιοχή σπεύδει η Πολιτική Προστασία.

Κακοκαιρία στα Τρίκαλα

Στο έλεος της κακοκαιρίας που πλήττει το τελευταίο 24ωρο ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται και ο Δήμος Τρικάλων και Φαρκαδόνας, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση.

Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας των Τρικάλων, οι καταστροφές από τις καταιγίδες εντοπίζονται σε καταπτώσεις βράχων.

«Έχουμε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και στα κηπευτικά» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Προβλήματα στα Γιάννενα

Προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία εντοπίζονται και στο νομό Ιωαννίνων, όπου η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από την Πέμπτη το βράδυ συνεχίζεται.

Από τα Τζουμέρκα έως την Κόνιτσα σημειώθηκαν κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων και ποτάμια με φερτά υλικά σε πολλά σημεία.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει:

«Σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκεται το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση.

Από το πρωί παρεμβάσεις έγιναν ή γίνονται:

Στο Κάτω Ζάλογγο, όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση. Μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας καθώς και την για ανάσυρση Ι.Χ. αυτοκίνητου που έχει εκτραπεί της κυκλοφορίας.

-Στην θέση Κανέττα της Ε.Ο. Ιωαννίνων- 'Αρτας, στην οποία λόγω κατολίσθησης η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα.

-Στο 95ο χλμ Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου έχει σημειωθεί εκτεταμένη κατολίσθηση και ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

-Σε Μαυρολάγκαδο - Χρηστούς Τζουμέρκων, για την απομάκρυνση φερτών υλικών.

-Στην επαρχιακή οδό προς 'Αρματα Κόνιτσα, στην οποία η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία εξαιτίας φερτών υλικών.

-Στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων- Μετσόβου, από Δρίσκο μέχρι Μπαλντούμα όπου έχει σημειωθεί πτώση βράχων

-Στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών, για απομάκρυνση φερτών υλικών.

Σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας 'Αρτας, για απομάκρυνση φερτών υλικών.

Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται είναι πιθανόν και σε άλλες επαρχιακές ή εθνικές οδούς να σημειωθούν καταπτώσεις για αυτό συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στο υπόλοιπο της ημέρας.

Εκτός αυτών τις πρωινές ώρες υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που ήδη αποκαταστάθηκε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εθνικό Αστεροσκοπείο: 7.000 κεραυνοί έπεσαν σήμερα σε όλη τη χώρα

Καιρός: Αυτά είναι τα καταιγιδοφόρα σύννεφα που σκέπασαν την Αθήνα

Καιρός: Μαύρισε ο ουρανός στην Αττική - Έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες

SHARE: