Συνεχίζονται οι βροχές την Πέμπτη κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο

Βαριά τα σύννεφα πάνω από το λιμάνι του Πειραιά
Βαριά τα σύννεφα πάνω από το λιμάνι του Πειραιά EUROKINISSI

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Θα διατηρηθεί βροχερός ο καιρός την Πέμπτη κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο προβλέπεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρεάζει κινείται ανατολικά και έτσι από το απόγευμα θα έχουμε προοδευτική βελτίωση του καιρού.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Πέμπτη
Ο καιρός στην Ευρώπη την Πέμπτη

 

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Πέμπτη
Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Πέμπτη

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το σύστημα που θα μας επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Στα ηπειρωτικά κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μπ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα βόρεια και στα υπόλοιπα τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Πέμπτη
Ο καιρός στα Βαλκάνια την Πέμπτη

 

Ο καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη
Ο καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη

 

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μπ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη
Ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και το πρωί πιθανόν ομίχλη. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

 

Ξέρετε ότι: Στις 31 Ιανουαρίου του 2005 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα με πολλά αποκλεισμένα χωριά στην Ήπειρο.

SHARE:

24Media Network