Τελευταία ημέρα αστάθειας στα ηπειρωτικά η Πέμπτη

Τελευταία ημέρα αστάθειας στα ηπειρωτικά η Πέμπτη
Σύννεφα πάνω από την οροσειρά του Κόζιακα στο νομό Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Τοπικά έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά την Πέμπτη και θερμοκρασίες σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Τοπικά υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στο ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα σύμφωνα με την πρόγνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη βορειοδυτική Ευρώπη. Στα ανατολικά υπάρχει εκτεταμένος αντικυκλώνας ενώ στην περιοχή μας βαθμιαία θα απομακρυνθούν οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας και προκαλούν άστατο καιρό.

 

Στη περιοχή μας προβλέπεται ανάπτυξη νεφώσεων στα ηπειρωτικά με φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές ώρες. Έντονη αστάθεια προβλέπεται στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

 

 

Την Πέμπτη στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

 

Ξέρετε ότι: Στις 20 Ιουνίου 1901 είχαμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα ενώ παρατηρήθηκε χιονόπτωση στον Όλυμπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα